Vi försöker väl?

2012-08-28 18:41:58
1 kommentarer
Nåja idag biter jag ihop och försöker ta mig till "tantgympan". Kan ju alltid försöka lura kroppen att jag är peppad ;)
 
 
Såg sen att jag matchat nagellack och tröja ;)

Jäkla förkylning

2012-08-28 11:23:09
1 kommentarer
Snoret rinner och jag känner absolut inga som helst smaker eller lukter, öronen är helt igentäppta så jag hör inte mycket heller. Blä vad trist! Och det som är så jäkla dumt med mig är att när jag har en period när jag inte tränar, då äter jag skit också. Man tycker ju att när man väl inte kan träna så kan man ju kompsensera det genom att äta bra, men nä nä jag är dum i huvudet. Jag har inte allt mycket motivation nu för tiden, undrar jämt vad som hände med det där jävla anammat jag hade under fitnessfighten. Jag undrar inte om jag behöver något sådär att kämpa efter, något som motiverar mig hela tiden. Nu liksom så är jag inte motiverad alls, fast jag vet att om jag kämpar så får jag ju resutlat för det - men jag orkar inte.
 
Jag har inte tränat sedan i fredags och jag mår skit över det. Känner mig som en fläskko och vill bara bli smidig i kroppen!
 
Hur ska man göra för att motivera sig igen? Hoppa på viktväktarna och köra stenhårt i 3 månader? Nä jag vettefan! Hjälp? Någon som vill kombinera ett eget träningsprogram och kostupplägg att köra efter tillsammans med mig? Sätta upp ett schema att köra efter några månader och peppa varandra, tävla lite osv? Det tror jag skulle peppa mig som fan!
 
Dagens frukost blev fruktgröt, ser inte så aptitligt ut men det gick att äta ;) Eftersom jag är helt igentäppt i näsan känner jag inga smaker så jag kan ärligt säga att jag inte vet vad det smakar haha!

Nu är det färdigfläskat

2012-08-24 13:30:15
0 kommentarer
Idag vaknade jag med världens motivation, fyra dagars vila och fläskande har nu passerat. Bara att bita i och köra straffrundor. Första straffrundan blev att leta upp den brantaste backen man kan hitta, spurta uppför, jogga nedför, burpees, knäböj, plankan, armhävningar, situps och jägarvila. Ta de gånger tre. Oh my god. Jägarvila är det mest jävliga jag stött på, som plankan fast för benen. Men, vill man vara fin så får man lida pin!
 
haha, vad tvungen att googla jägarvila. Såhär står jag, böj benen utav bara helvete och stå i den positionen fristående (alt går att luta mot en vägg). Börja med 30 sek, vila och köra igen osv. Sen är det bara att öka tiden allt eftersom :)
 
 
 
Innan, peppad som sjutton!
 
 
 
Oh men kolla här då, en liten muskel börjar leta sig fram! Jag som haft osynliga muskler så länge jag kan minnas, det här känns bra! Bara att lägga i en extra växel och öka mera!
 
 

Ur fas

2012-08-23 07:36:10
0 kommentarer
Herregud vad det går dåligt denna vecka. Det slarvas med mat, träning och motivation. Det sistnämnda, motivationen, finns det inte mycket av de här dagarna. Jag är helt ur fas, orkar ingenting och vill ingenting. Hur gör man för att komma upp på banan igen?
 
Vilar en dag till, sen får det fan vara nog med den här latheten!

Dumma jag

2012-08-21 15:06:41
0 kommentarer
Ny dag, nya tag.
 
Igår var en ren helvetes dag, rent matmässigt. Jag ska väl vara ärlig och berätta att det sket sig något rejält igår. När jag väl började fuska så gick det bara utför. Under kvällen kände jag hur magen bara svällde och jag mådde skit i kroppen. Vi hade en inplanerad vilodag igår, för att ladda inför terminens första gympapass ikväll - men jag var tvungen ändå att ge mig ut ändå. Outi och jag träffades upp i branta backen vid Åsborgen för ett rejält styrkepass. Efter passet så var vi helt möra och svettiga, men eftersom vi båda två hade fuskat igår så kände att vi var tvungna att göra något mer för att straffa oss för våra synder ;) Så vi drog i hög musik i öronen och sprang utav bara sjutton på grusvarvet. Svetten bara sprutade när vi var klara! Och då kändes det lite bättre igen iallafall!
 
Nu när jag ätit lite socker då och då (typ smakat lite tårta vid fika, smakat på Edvins glass, ätit mörk choklad osv) så triggas det lätt igång att man vill ha mer. Jag försöker vara stenhård och bara räcka med litelite, men igår gick det verkligen åt skogen. Då kände jag att jag har faktiskt ett sockerberoende, och ett rejält sådant. Jag kan inte bara äta lite, utan jag måste ha mera, ännu mera, så mycket att det inte finns något stopp på mig. Det bevisade bara att jag inte är redo för att börja ta in någon typ av socker i min kost än. Bara att fortsätta leva på keso och kesella ;)
 
 
Idag har det gått super med maten än så länge, laddar inför kvällens gympapass och det ska bli skitkul!

Vecka 33

2012-08-19 16:17:52
0 kommentarer
Veckans träning:
Mån: PW ca 5 km, back och styrketräning utomhus
Tis: Styrkeövningar hemma
Ons: VILA
Tors: Gymmet 1½ tim
Fre: löpning 10,7 km
Lör: VILA
Sön: Löpning, back & styrketräning utomhus
 
 

Så jäkla nära

2012-08-18 13:16:00
0 kommentarer
Vägde mig imorse, kände att det var ett tag sedan sen sist. Tanken var att väga sig varje vecka, men med tanke på hur mycket styrketräning jag kör så känns det lite onödigt, då min viktminskning går väldigt långsamt. Jag satsar på att väga och mäta mig lite mer sällan, någon gång i månaden. Men iallafall, vägde mig nu imorse, morgon är alltid den tidpunkt jag brukar väga mig på.
 
70,1 kg visade vågen på. Snart snart snart ser jag den förbannade sexan först på vågen. Förstår ni hur nära det är!! Nästa gång jag väger mig SKA den stå först!
 
När jag började med fitnessfighten 1 juli i år vägde jag 74 kg, hade ett midjemått på 13 cm MER än vad jag har nu. För ett år sedan vägde jag över 80 kilo. Det är så kul när man ser det här resultatet!

Frukost för en fighter

2012-08-18 10:25:40
0 kommentarer
 
Älskar helgerna då jag kan ta tid på mig att fixa till frukost och äta i lugn och ro (nåja, i den ro man kan med en blivande 2 åring farandes omkring sig). På jobbet har det blivit samma frukost dessa två arbetsveckor, kvarg varje morgon med vaniljpulver och hallon. Idag tänkte jag käka lite keso igen för en gångs skull. Gjorde iordning en stor sats kesoplättar, åt tillsammans med keso, rivet äpple och kanel. Hade till äppelklyftor, vattenmelon, nyplockade hallon (jag åt endast 8 st hallon från den här skålen, resten åt Edvin..) och en kopp te.

Att kunna springa igen

2012-08-18 10:11:09
0 kommentarer
En tröttmössas ansikte.
 
God morgon på er!
 

Underbara gårdagskväll. Jag och min bästa tränarkompanjon Outi snörade på oss löparskorna vid åttasnåret på kvällen och hade siktet inställt på milen. Med min benhinneinflammation bakom mig så var det lugnaste lugnaste tempot vi ville köra på. Och det blev det. Så pass lugnt att vi under turen kunde prata på massor utan att bli ansträngda. Jag hade förberett med massor med Linnex på hela vaderna (det bästa linimentet kan jag tipsa om! Finns på hölsokost och är värt varenda lilla krona. Hjälper onda ben, trötta muskler, värkande ryggar osv.)  Ibland behöver man de där skön-turerna, då man inte siktar in sig på tider eller personbästa. Det var verkligen själavård för kroppen under gårdagens löptur. Det var svalt och lite bitande kyla ute efter det kraftiga regnovädret. Det bästa vädret för löpning om ni frågar mig, inte alls svettigt och kvavt. Det var lugnt ute utan en enda bil som mötte oss på landsvägen. Vi började på grusvägarna, ut på landsvägen, in på en annan grusväg ute på landet där vi fortsatte en bra bit, kom ut i ett bostadsområde och sedan var det någon kilometer asfalt innan vi var framme. Ni skulle ha vart med. Föreställ er kilometrar på ödsliga grusvägar intill blommande åkrar med en solnedgång bredvid sig. Det var så underbart att det nästan blev lite romantiskt till och med ;)
 
10,7 km slutade turen på och det var det absolut bästa fredagsmyset jag kan tänka mig!

Vilodag

2012-08-16 07:00:13
0 kommentarer

Gårdagen blev veckans vilodag. Jag kan inte låta bli att få lite skuldkänslor för att jag inte gör någonting, samtidigt som jag vet att det är nyttigt för kroppen att vila. Antar att jag känner såhär för att jag har tränat annars varje dag under en månads tid under Fitnessfighten.

Maten går det bra med, äter en frukt vid sex när jag går upp, äter frukost igen vid nio, då det oftast blir kvarg med bär. Lätt lunch halv tolv, mellis halv två och sen äter vi middag när jag kommer hem från jobbet. Igår vid halv tio blev det kräftor för mig och mannen, det fick bli kvällens mål. Mums!

Idag: stenhårt gympass!


Sammanfatta vecka 32

2012-08-14 19:57:06
0 kommentarer
Mina träningspass för vecka 32:
Mån: Gymmet 1½ tim
Tis: Löpning 7,3 km
Ons: Vilodag
Tors: Gymmet 1½ tim
Fre: Löpning ca 5 km
Lör: PW ca 5 km, back och styrketräning utomhus, Löpning 6 km
Sön: Löpning 2,5 km
 
 
Denna veckas träning:
Mån: PW ca 5 km, back och styrketräning utomhus
Tis: Styrkeövningar hemma
Ons:
Tors: Gymmet
Fre:
Lör:
Sön:
 
Just nu inget mer inplanerat, utan det får bli att sätta sig ihop med min ultimata tränarkompis Outi och planera ihop resterande schemat för veckan :)

Benhinneinflammation

2012-08-13 18:09:12
0 kommentarer

Löpning 5 km fredag
Löpning 6 km lördag
Löpning 2,5 km söndag

Jag kände redan under lördagen att benhinnorna började smärta, men glömde dra på mitt starka liniment. Under söndagens löptur så fick jag lida för det, kunde knappt gå efter turen för jag hade så ont i benhinnorna. Både igår och idag har jag strukit på Linnex, ett tokbra liniment från hälsokostbutiken. Det blir vila ifrån löpningen ett bra tag, då jag ska fokusera på styrketräningen nu. Redan ikväll blir det härligt styrkapass i det gröna!


Träningspass nummer två

2012-08-11 19:54:15
0 kommentarer
Dagens första träningspass:
- PW ca 5 km uppvärmning
- Back & styrketräning
(1. Spurta uppför brant backe upp&ner
2. 1 min planka
3. 10 utfall
4. 10 armhävningar på tå
5. 10 situps hela vägen upp
6. 10 rygglyft
7. 10 knäböj hela vägen ner
8. 10 upphopp
9. 10 fällkniv
Sedan köra om från början och gör allt detta tre vändor)
 
Dagens andra träningspass ska strax påbörjas:
- Löpning ute i skogsspåret, efterlängtat!
 
Upp upp och iväääg!

Frukost

2012-08-11 09:07:40
0 kommentarer

Ägg på grov smörgås, lättkvarg med vaniljpulver, en liten klick Fun light stevia och färska jordgubbar från egna trädgården. Mätt och belåten!



Öka på

2012-08-10 20:53:56
0 kommentarer
Träningschemat för veckan har gjorts om totalt, men det har inte uteslutits någon träning iallafall. Däremot ökat en del! Var nere på gymmet igår ihop med den bästa tränarkompis Outi, det pressades på och det kändes så bra efteråt. Hela kroppen skakar när vi avslutar med plankan och fy fan vad man känner sig nöjd med sig själv när man är klar. Och den här träningen fortsätter att ge resultat. -13 cm i midjan hittills! Vikten står jag och stampar på samma, antar att det tar extra tid med viktnedgången när jag ökat i styrketräningen så pass som jag gjort.
 
 
 
Efter jobbet idag så kom jag hem till ett tomt hus och passade på att dra på mig träningskläder och dra ut på grusvarvet. Hittade inga kläder först, så fick ta gamla danskläderna och springa i, och lika bra gick ju det! Pressade på utav bara fan och klarade varvet med en minuts förbättring. Är så peppar och vill klara det ytterligare en minut snabbare nästa gång!
 
Dags att ge sig ut och springa!
 
 
 
Imorgon har jag och Outi två träningspass inbokade. Under förmiddagen ska vi gå en rejäl PW för att få grabbarna att somna i vagnen, när de väl somnat ska de få sova i vagnarna under tiden vi ska köra backträning vid åsborgen samt alla styrkeövningar på det. Under kvällen så ska vi sedan ge oss ut i skogen och springa! Äntligen, det har jag längtat efter, det underbara skogsspåret. Men först, några timmars välbehövlig sömn.

Ett års löpning

2012-08-08 19:35:20
0 kommentarer

För ganska så exakt ett år sedan så började jag med löpningen. Jag har aldrig varit någon löpare innan och har inte alls kunnat springa lånda sträckor utan att stanna. 2,7 km slingan i odlaren har jag inte kunnat springa under skoltiden uppe på Odlarskolan utan att stanna minst 3-4 ggr för att halvt avlida. Men ger man sig bara fan på att man vill, då kan man allt. Vi började lugnt, jag och mannen, har sedan ökat succesivt och nu satsar jag allt på att bli bättre och orka mera.

 

I september förra året klarade jag av att springa min första mil utan att stanna, men fort gick det inte! Men jag tog mig runt iallafall och överlevde dessutom ;)

 

 

Tog fram senaste uppgifiterna från när jag sprang 10,7 i lördags. På lite mindre än 11 månader har jag alltså förbättrat tiden något så enormt och jag har tappat många kilo under denna resa.

 


För exakt ett år sedan började jag med viktväktarna och vägde då över 80 pannor. Åttio jäkla kilo. Sitter i dagens läge och puttrar strax över 70 kilo, är snart nere på en ny vikt då jag äntligen ska se den jäkla sexan först. Det är många år sedan sen sist! Men ohmy vad segt det är att komma över den gränsen då, men det ska gå! -14 kg på ett år. Fyfan vad bra jag är!

 


Snedsteg

2012-08-08 19:29:06
0 kommentarer
Idag hände det. Idag åt jag choklad. Ingen mörk, lite nyttigare choklad, utan sötsliskig ljus marabouchoklad.
 
Det var gott för stunden. Men nu i efterhand så har jag haft så sjukt ont i magen, jag har fisit (förlåt för den informantionen) som en dåre. Magknip deluxe och jag känner att det inte alls var värt det, inte alls.
 
Men då vet jag det, att jag får en jäkla magknip som har suttit i över 2 timmar nu och förpestar hela kåken. Så nästa gång jag tror att jag vill ha den där chokladen, ska jag ha den här stunden i bakhuvudet och minnas plågan och fråga mig själv om det här värt det? Nä, skulle inte tro det va.

Lateral Raise

2012-08-08 19:19:43
0 kommentarer
Jag älskar den här övningen, det är sista övningen vi brukar köra på gymmet innan hemgång och jag längtar hela passet efter denna. Älskar att utmana mig själv varje gång och testa de sista repetionerna med högre vikter och pressar mig själv till max. Då är jag nöjd om något över mig själv! Rackarns så stark man känner sig då ;)
 
Såhär står jag på gymmet framför en spegel, en hantel i varje hand. Lyfter upp på 2 sek, drar ner på 4 sek.
 
 
Hittade även en variant på den att göra med gummiband. Vi fick låna hem såna här band av svärföräldrarna, så nu kan jag köra järnet även hemma!
 

7,3 km

2012-08-08 06:56:28
0 kommentarer

Det har blivit ändring i träningsschemat, igår kväll drog jag och min kära tränarkompanjon Outi ut och sprang 7,3 km. Det gick riktigt bra, ett lugnt och jämnt tempo hela vägen, vi hade inte setts på länge så munnen gick i ett. Hade vi varit riktigt taggade så hade vi nog kunnat dra på ordentligt på farten och skippat allt snack istället. Men ibland behöver man de där lugna turerna också, så att man inte tröttnar. Tänka sig att löpning som jag hatat så mycket är en av mina favorita träningsformer nu! Idag blir det vilodag, jag är helt slut och såå trött! Det blir bums i säng idag, så man orkar jobba. Vilken omställning för kroppen efter 5 veckors semester att börja jobba igen, hohohaja! Men med ordentlig mat så brukar jag kunna piggna till under morgonen. Nu kickar vi igång den här dagen va?? :)


Nya rutiner på jobbet

2012-08-06 16:24:02
0 kommentarer
 
Precis hemkommen ifrån första arbetsdagen efter semestern. Segt, trött och omotiverad.
MEN!
Maten gick bra! Tyvärr fick jag inte i mig ett smack imorse vid halv sex, jag var så trött att mat var det sista jag tänkte på. Däremot var jag tokhungrig vid åtta och hade inte rast först vid nio. Reminder: Äta frukost imorgon bitti TROTS att jag är supertrött. Även om det så bara är en banan!
 
Jag fick i mig kvarg till niorasten, kyckling och bönsallad vid lunchrasten, kesoplättar med bär och keso till kafferasten. Nu samlar jag i mig lite energi för att sticka ner till gymmet med Jonas. Jag är otroligt laddad, tycker det ska bli såå kul att träna ihop med Jonas! ♥
 
 
 
 
Träningsschema för vecka 32:
Mån: Gymmet
Tis: Back och styrketräning i skogen
Ons: Vila?
Tors: PW på grusvarvet
Fre: Hemmaträning
Lör: Back och styrketräning i skogen
Sön: Gymmet ?

Dagen efter

2012-08-05 11:57:31
0 kommentarer
Mående såhär dagen efter med en hel del alkohol, fett och socker: Piss!
 
Nu känner jag bara att aah, nu har jag ätit sånt och nä det får gärna ta lång tid innan jag äter och dricker sånt igen. Jag började dagen med min "kvarg-yoghurt", dvs minikvargen med vaniljpulver, en liten klick Funlight Stevia och massa färska hallon från trädgården. Kokade ägg och hade på Finncrisp. En bra start på dagen behövs efter gårdagen. Nu vill jag bara ta en långdusch och hoppas på att jag snart känner mig piggare!

Träning vecka 31

2012-08-05 11:50:31
0 kommentarer
Mån: Back och styrketräning utomhus 30 min
Tis: PW 9 km + egen träning hemma 40 min
Ons: Gym 1½ tim, Back + styrketräning utomhus 40 min
Tors: PW 4,5 km + Medelgympa i Vilsta 60 min
Fre: VILA
Lör: Eskilstunaloppet 1 mil 60 min
Sön: VILA

Jag är grym!

2012-08-05 11:23:03
0 kommentarer
Jag sprang mitt andra lopp í mitt liv igår och kunde inte blivit nöjdare! Hade som mål att komma in under timman och det gjorde jag! Det var VARMT och vindstilla på många ställen, då man gärna ville slänga sig på backen och dö. Man sprang en runda på 5 km, skulle man springa milen så skulle man ta samma runda fast två gånger. Och DET var psykiskt frestande! När så många var klara med femman så skulle man bita ihop och bara springa vidare. Jobbigt var bara förnamnet!
 
 
 
I made it!

En månad behövdes

2012-08-03 20:15:19
0 kommentarer
 
För en månad sedan satt de här TAJT så det blev en sån där fin muffinskant över midjebyxorna. Kolla in glappet nu! (Och ja, det är målarfärg över hela händerna - i know ;) )

Fettfri kvarg

2012-08-03 07:49:12
0 kommentarer
Något jag blev tipsad av min lillasyster (som också kört fitnessfighten) när jag började med fighten var att köpa hem en hel platta utav Lidls fettfria kvarg. För det går åt!! Du gör tex cremer av den till frukost, smoothies av den till mellis, såser till lunch, tonfiskcreme av den till dina knäckemackor, egen glass av den till kvällsmålet, tsatsiki av den till din grillade middag, dillcreme av den till dina kokta ägg. Ja - du använder den till alla måltider och det absolut mest prisvärda blir att köpa hem en hel platta (ja, en hel platta!) kvarg.
 
 
 
Jag har hittat en klar favorit med kvargen, något jag äter varje dag nu. Jag tar ca 140 g kvarg, blandar i vaniljpulver (INTE vaniljsocker, utan endast vaniljpulver! Det finns småburkar av det vid bakgrejorna i mataffären), färsk frukt och blandar runt. Blir som en krämig yoghurt! Vill man lyxa till det så kan man hälla i en liten klick Funlight Stevia (det testade jag mot slutet, trots att man inte får köra med sötningsmedel under fighten). Det gör det hela så himla gott! Smaksatta sockrade yoghurtar - släng er i väggen! Detta är mycket godare!

Utmana dig själv

2012-08-02 22:50:16
0 kommentarer
När jag startade denna blogg i januari så satte jag upp flera mål för mig själv som jag skulle försöka hinna med årets slut. Det var då att klara av en månad utan flottmat och sötsaker, som jag nu äntligen klarat under Fitnessfighten. Att springa milen under timman klarade jag och Outi nu i slutet av juli, då vi pressade på varandra ute i skogen. Jag hoppas bara att jag ska klara det lika bra på lördag under loppet!
 
 
Nu var det trixiga att komma på nya utmaningar. Att klara milen ännu snabbare var en sak jag kom på, och fortsätta minska i midjemått. Jag mäter alltid med måttband precis på naveln och runt sen.
 
Jag behöver lite hjälp att komma på flera utmaningar för mig själv! Planka-utmaning kanske? Jag kör ju 1 min*3 planka varje dag, kanske försöka mig på en plankautmaning då jag ska stå 3 min i sträck? Eller en hantelutmaning, då jag ska klara av att lyfta 7 kg hantlar 10*4 ggr. (Se bild vilken övning jag menar)
 
 
Eller på något sätt göra en intervallutmaning? Nej ni, jag vet inte! Jag vill ha massor med utmaningar att fortsätta motivera mig själv med!
 

Torsdag

2012-08-02 21:10:40
0 kommentarer
Idag testade jag och Outi på utegympan i Vilsta, det var lagom jobbigt och så pass ansträngande var det aldrig. Det är bara bra, då jag behöver ladda inför Eskilstunaloppet på lördag, då milen ska springas! Jag började känna av i benhinnorna idag, något jag inte gjort på några veckor nu. Det blir att dra fram linimentet och smörja smörja smörja! Inget ska hindra mig på lördag, jag vill komma inflygandes i mål under timman!
 
Kvällens mys: En stor kopp te, tända ljus i huset och en ny peppande tidning!
 
Följ min blogg med Bloglovin

Resultatet från fitnessfighten

2012-08-01 09:16:54
0 kommentarer
 
FÖRE - EFTER
 
FÖRE - EFTER
 

FÖRE - EFTER
 
 
Måttbandet visar -12 cm i midjan. 12 (!!!!!!!) centimeter på EN månad!
Vågen visar 3,4 kg minus. Ännu en gång blir man påmind om att man INTE ska stirra sig blind på vågen!
Vilopulsen har gått ner från 75 slag i minuten till 68 slag/min.