Veckans träning

2013-08-25 11:09:00
0 kommentarer
Såhär har v 34 sett ut i träningsväg
 
Mån: Gym träna överkropp (armar, bröst, rygg)
Tis: Gympa
Ons: Promenad + gym träna underkropp (ben, rumpa, rygg)
Tors: Promenad
Fre: Gym träna överkropp (armar, bröst, rygg)
Lör: PW
Sön: Tabatapass
 
Summering: Är skitnöjd! Hoppas att kommande vecka bjuder på lika många tillfällen då jag har tid att träna. Jag känner själv vilken skillnad det blir när jag får röra på mig. Jag blir glad, piggare och mår bra!

Fredagsträning

2013-08-23 08:22:00
0 kommentarer
Härligt med fredag, ellerhur? Idag ska jag ner till gymmet för att köra överkropp. Brukar cykla 10 min först som uppvärmning, sen tränar jag armar, bröst och rygg. Kör sedan plankan och varvar ned 10 min med cykel igen. Går därifrån toksvettig och mör i kroppen ;) Tränar just nu på ASK, mitt träningskort går ut i årsskiftet. Funderar på att kanske testa ett nytt gym efter nyår, vilket ska man köra då isåfall?
 
Hoppas bara att lillherren sover såhär bra så jag kan sticka iväg och träna sen :)

Invägning v 34

2013-08-22 13:42:00
0 kommentarer
Lite minus denna vecka också, heja heja! Nästa vecka hoppas jag på att äntligen få se sjuan först på vågen igen :)
 
 
 

Äter som en redig karl

2013-08-21 08:15:08
0 kommentarer
Jag har alltid ätit mycket mat och frukosten är min viktigaste måltid. Jag älskar frukostar och äter alltid mycket för att orka med dagen. Jag är van från arbetsdagarna då man äter sin lunch klockan nio på morgonen (är man byggnadsarbetare så är man..!) och när jag sedan slutade jobba så skrek magen efter mat den tiden på morgonen, så det var lite svårt att ställa om sig för att bara äta frukost då. Nu är magen van att inte behöva äta lunch vid den tiden ;)
 
Nu när jag ammar är hungern ett snäpp värre så jag är noga med att äta var tredje timma för att orka med dagarna och slippa sötsuget som jag får när jag inte äter regelbundet.
 
Dagens frukost: Två hårdkokta ägg, tre finncrisp med makrill i tomatsås och en stor kopp te. Mätt och belåten, javisst!
 
Idag ska jag ut på PW efter jag lämnat på dagis och hoppas på att Theodor sover snällt i vagnen då. Ikväll blir det ett benpass på gymmet igen, jag körde ett pass i måndags på gymmet då det blev överkropp. Kan säga att det varit tungt att bära omkring på Theodor igår och idag efter det passet haha! Men det är härligt att vara igång med bra kost och daglig motion. Det gillar jag!

För snart tio månader sedan..

2013-08-19 13:54:00
0 kommentarer
.. hade jag på mig de här jeansen sist och de satt förjäkla bra då. Till skillnad mot nu, haha! Drog fram de imorse för att se hur långt det är kvar innan de sitter på igen. Och det känns som det är bra länge kvar innan de sitter som de ska igen ;). Mitt mål är att jag ska komma i de här jeansen igen och att de ska sitta lika snyggt som sist.
 
antar att det är en del arbete kvar innan de här sitter som de ska igen!
 

Förra veckans träning

2013-08-19 08:32:00
0 kommentarer
Måndag: Powerwalk
Tisdag: Powerwalk
Onsdag: Powerwalk
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Gymmet
Söndag: Tabatapass
 
Sen är det givetvis daglig knipträning!
 
Denna vecka har jag inte planerat in helt, men hittills ser kommande vecka ut såhär:
 
Måndag:
Tisdag: Gympa
Onsdag: Powerwalk
Torsdag: Powerwalk
Fredag:
Lördag:
Söndag: Tabataträning

Invägning

2013-08-18 17:28:36
0 kommentarer
Jag har utsett torsdag som veckans invägningsdag, men glömde skriva in vikten här efter jag vägt mig. Lite minus blev det iallafall denna vecka, -1 kg!
 
 

Att göra sig av med vätska

2013-08-14 15:48:17
0 kommentarer
Under graviditeten så samlade jag på mig så sjukt mycket vätska, särskilt den sista biten av graviditeten då det var så sjukt varmt ute. Händer och fötter var helt uppblåsta av all vätska och för att inte tala om mitt ansikte! Jag har tagit såå många "ful-bilder" på mig själv när jag var som störst för att jag skulle ha något att jämföra med sen när man började tappa ur all vätska ur kroppen. Letade upp en fulbild nu för att se hur man såg ut och HAHAHA gud vad jag skrattar åt bilden alltså! Kinderna hänger, läpparna är ett antal storlekar för stora och näsan har svullnat upp den med av all vätska..
 
 
Bild ovan: Några dagar innan förlossning
Bild nedan: Idag
 
Jag har inte tagit fram mina ringar ännu för att se om de passar, sist jag prövade dem så satt de inte så jätte bra ;)
 
 

Min första vecka

2013-08-11 15:32:59
0 kommentarer
Aldrig har jag varit såhär motiverad som jag är nu! Jag bestämde mig helt förra veckan att nu JÄDRAR ska jag köra - jag ska komma i mitt livs bästa form! Till Theodors ettårsdag ska jag vara starkare än någonsin! Jag bestämde att nu är det slut på sockret och vad jag minns från min fitnessfight från förra året var att det var sjukt svårt att avvänja sig från sötsakerna så jag har ju varit inställd på ren och skär plåga denna vecka. Men, jag har väntat förgäves. Jag har haft noll sötsug och inte fuskat en enda dag med godsaker! Helgerna brukar alltid vara en kamp, men det har gått förvånadsvärt bra. Jag mixade ihop bär, yoghurt och stevia och slängde ner i glassmaskinen och gjorde en Frozen Yoghurt till helgernas filmer och det fungerade finfint som sockersubstitut. Jag äter redigt stora portioner till mat och mellanmål och jag tror att det är min räddning som håller bort sötsuget och småätandet.
 
Jag har även börjat försöka komma igång med att röra på mig igen. Den här veckan har jag fått tid att ta mig ut flera gånger då det varit svalt och härligt väder ute, barnen har sovit bra på kvällen och jag har haft jordens motivation. Jag har planerat att ta mig ut på PW minst 3 dagar i veckan och de andra dagarna ska jag försöka klämma in styrkeövningar hemma från Olgas träningsbok för nyblivna mammor. En bra bok med basicövningar för en som är nyförlöst.
 
 
 
Såhär har veckans träning sett ut:
Måndag: Vila
Tisdag: PW, styrkeövningar hemma
Onsdag: Vila
Torsdag: PW och småjogging
Fredag: PW, styrkeövningar hemma
Lördag: Vila
Söndag: PW, styrkeövningar hemma
 
 

Då kör vi igen!

2013-08-09 07:55:22
1 kommentarer
Här har det ekat länge ser jag! Inläggen började sina när jag började jobba i Örebro förra hösten och sen när jag blev gravid så orkade jag inte träna alls och kosten spårade ut tillslut. Då stod jag där sen på förlossningen, 98 pannor tung och noll kondition kvar. Nu har jag tappat 16 kilo, står på 82 kg och vill ner först och främst till 70 kg. Jag har börjat med PW och styrkeövningar hemma som plankan, balansövninar och mycket övningar för att stärka bålen igen. Jag har har sockerförbud först och främst fram till 17e sep, då Edvin fyller, går det dra så satsar jag på att efter det vara sockerfri fram till jul.
 
Det innebär:
- Inget godis
- Inga bakverk och efterrätter
- Inga glassar
- Ingen läsk
- Ingen saft
 
För en som ätit sånt dagligen kommer det givetvis vara svårt, men de här 5 första dagarna har gått över förväntan bra! Är så motiverad just nu och vill inget hellre bli stark och hälsosam!
 
 
Såhär ser jag ut i detta nu, drog mig först för att lägga upp den då jag inte alls trivs med min kropp för tillfället. Men, kommer nog tycka det är bra sen att ha en bild att jämföra med i framtiden och se förändringarna. Jag svankar massor, så jag vill först och främst stärka kroppen för att gå en bra hållning. Gud vad jag skrattar sen när jag ser min dubbelhaka, gäddhänget, feta rumpan, stora magen och enorma låren. Inte mycket man är nöjd med hör ni ;).. Jag blir sjukt motiverad varje gång jag ser mig i spegeln så nu ska jag köra så det ryker!
 
Jag tänker inte banta om ni trodde det, eftersom jag ammar så gäller det att äta bra och näringsrik mat. Jag ska däremot ta bort allt dåligt som inte min kropp behöver stoppa i sig.
 
Dåså, då kör vi så det ryker igen då!