Veckans invägning

2013-09-27 15:28:10
1 kommentarer
Veckans vägning
 
Startvikt: 98 kg
Dagens vikt: 78.2 kg
Total viktnedgång: 19.8 kg
Antal kilon kvar till inskrivningsvikt (73 kg): 5.2 kg
Antal kilon kvar till målvikt (65 kg): 13.2 kg
 
Haha, sedan förra veckan har jag tappat 0,2kg! Det går inte fort det här med viktnedgången, men neråt går det iallafall!

Att veta sina brister

2013-09-27 11:29:00
2 kommentarer
I helgen hade vi ju somsagt kalas till Edvin med en massa fikabröd. Jag hade bestämt sedan innan att jag skulle unna mig fikabröd. Och oj som jag åt! Jag hade jordens sockerrus och på söndagen kände jag att det fick räcka, nu vill jag vara utan igen. Men vilken pärs det är att börja om från början igen att rensa kroppen från sockret. Måndagen var riktigt tuff och gårdagen var jobbigast hittills. Jonas kom hem med överblivande fika från jobbet, i ena matlådan låg min favoritmorotskaka och frestade. Jag blev helt tokig och tänkte smälla i mig hela medsamma, det gick verkligen inte att hålla sig ifrån den. Jag bad Jonas att kasta den, förstöra den eller äta upp den - vad som helst så jag slapp se den. För jag kan verkligen inte ha sånt liggandes hemma, för då vet jag att jag faller för frestelsen och äter upp den när ingen ser. Jag känner mig själv så pass bra att även om jag säger att det kan få ligga framme, att det inte är några problem osv, så kommer jag falla för det till slut och vräka i mig ALLT. Jag har inget stopp då! Så Jonas gjorde som jag sa, han mosade sönder hela den och kastade den, haha!
 
Nu gäller det att sätta upp nya mål för resten av året.. Jag har börjat spåna på vissa.

Hemmaträning med hjälp av tabata

2013-09-26 11:12:48
0 kommentarer
Igår hade jag det lite klurigt att försöka få till det med träning, ville gärna ner på gymmet men det skulle krocka med Jonas cykelträning. Jonas och jag har kommit in i ett bra träningsflyt nu, så vi försöker båda att pussla för att få det att gå ihop med jobb, familjeliv och intressen. När båda barnen ändå var lugna så passade jag på att knåpa ihop ett eget pass att få till hemma. Jag använde mig av tabatan, skitbra sätt att få till enkel träning hemma! Tabata är en riktigt bra träningsform som är enkel att förstå sig på. Jag använder mig av åtta övningar som man repeterar åtta gånger styck. Så träningen ser ut såhär:
 
Övning 1: Kör aktivt 20 sek - vila 10 sek - kör 20 sek - vila 10 sek - kör 20 sek - vila 10 sek- kör 20 sek - vila 10 sek - kör 20 sek - vila 10 sek - kör 20 sek - vila 10 sek - kör 20 sek - vila 10 sek - kör 20 sek - vila 10 sek
 
Övning 2: Kör aktivt 20 sek - vila 10 sek - kör 20 sek - vila 10 sek - kör 20 sek - vila 10 sek- kör 20 sek - vila 10 sek - kör 20 sek - vila 10 sek - kör 20 sek - vila 10 sek - kör 20 sek - vila 10 sek - kör 20 sek - vila 10 sek
 
osv osv i 8 övningar.
Det finns Tabataapp att ladda ner, det är en klocka som håller koll på räkningen åt en. Sen finns det skitbra musik på spotify som räknar in till vila och övningar under tiden till musiken. HÄR kan ni lyssna på låtar till tabataträning.
 
Såhär såg mitt pass ut igår:
 
Jag körde lite kondition innan genom att stå på trampmaskinen i 20 minuter. Vi har fått hem en hel del maskiner som jag ska visa sen. Toppen att ha maskiner hemma att kunna använda sig av sen!
 
 

Bättra på tiderna

2013-09-26 10:55:44
1 kommentarer
I lördags var jag så förbannad så jag skakade. Det är inte ofta jag är arg, men på ett visst område så är det inte så mycket som krävs för att sätta igång alla mina cylindrar. Jag var så jäkla arg så jag inte visste vart jag skulle ta vägen, så jag snörade på mig mina uteskor och tog en PW. Och jäklar vilken fart jag fick upp, slog rekord på farten på min runda! Det kändes bra att göra någon nytta av känslorna som svallade omkring i kroppen. Jag stannade på Konsum för att handla innan jag vände hem, så vägen hem från konsum valde jag att göra något förbjudet - nämligen att springa. Jag är så ovan att vara arg så jag visste inte vad jag skulle göra av känslorna, det bästa var att ta ut det i träningen. Hellre det än att tröstäta som jag annars tidigare alltid tagit till.
 
Resultat av PWn. När jag började gå den här rundan för ca 2 månader sedan så hade jag pace 9:21 per kilometer. Och nu är den nere i 8:08. Heja! :D Vore riktigt kul att se sjuan först snart!
 
 
Men löpturen var inte så lång som tur var, och jäklar vad skönt det var att få springa lite!! Visserligen kändes det som hela livmodern skulle trilla ur, så jag antar att jag får lägga löpningen på hyllan ett tag till haha! Till våren kanske kroppen är redo för att springa på riktigt?
 
 
Jag kollade i arkivet på min senaste riktiga löptur. Det är snart exakt ett år sedan jag fick rasta av benen på en riktig långtur.

Förra veckans träning

2013-09-23 15:49:20
0 kommentarer
 
 
 
Det fick bli tre dagars vila denna vecka, då vi hade en del att förbereda inför kalaset i helgen som var så hade jag inte tid att ta mig ner till gymmet som jag hade hoppats på.
 
MEN, nu är vi i en ny vecka och nya tag! Idag ska jag ta mig ner till gymmet och köra slut på kroppen. Jag har ätit määängder med fika i helgen, så nu får det räcka! Sockerfritt och nytt upplägg. Har inte bestämt helt än hur nya upplägget blir, ska fundera lite till och dela med mig av de nya planerna!

Nu var det ett tag sedan, invägning!

2013-09-20 19:55:29
0 kommentarer
Veckans vägning
 
Startvikt: 98 kg
Dagens vikt: 78.4 kg
Total viktnedgång: 19.6 kg
Antal kilon kvar till inskrivningsvikt (73 kg): 5.4 kg
Antal kilon kvar till målvikt (65 kg): 13.4 kg

Bjuder på en lunchbild också

2013-09-16 13:56:00
0 kommentarer
Har bara delat med mig av frukostbilder innan, nu får ni se vad som slank ner i magen till dagens lunch. Till lunch och middag lagar jag inte något speciellt till mig, utan äter samma sak som resten av familjen. Idag blev det pannkaka (gjord på kokosmjöl då vetemjölet vad slut hemma), keso, hallon, sallad och knäckebröd. Edvin tyckte den här pannkakan var jättegod och åt massor tillsammans med keso. Jag som tänkte att jag aldrig mer ska laga pannkaka med kokosmjöl då det var helt omöjligt att steka pannkakorna, men med tanke på hur mycket Edvin öste i sig av maten så kanske jag får tänka om ;)
 



Till middag idag blir det kycklingklubbor tillsammans med bulgursallad. Läntar redan dit..! haha!

Ny vecka

2013-09-16 11:34:00
0 kommentarer
Måndag, en ny vecka. Jag sitter och spånar på hur jag ska planera veckans träning. Jag ska nog försöka ta mig ner till gymmet ikväll, imorgon ska jag promenera milen igen med Outi. På onsdag hinner jag förhoppningsvis med en powerwalk.. ja, jag ska klämma in träning på de luckor jag har. Maten fortsätter jag som vanligt med, husmanskost där jag minskat ner lite på kolhydraterna och ökat intaget av grönsaker och protein.
 
Ska jag våga mig på en vägning på fredag igen kanske? Har inte velat ställa mig på vågen när det fuskats med socker, vet att det säkerligen blivit något plus ;)

Förra veckans träning

2013-09-16 11:29:59
0 kommentarer
 
 

Ohno, det slank visst ner..

2013-09-14 20:47:56
0 kommentarer
Ett ordentligt benpass på gymmet blev det idag, jag har träningsvärk i armarna från gårdagen och hoppas på att känna av i benen imorgon! Imorrn är det dags för ett tabatapass - ska bli sjukt kul! Har tränat ganska lindrigt denna vecka, har uteslutit gympan helt då det är för mycket hopp än så länge. Jag vill läka klart helt där nere innan jag ger mig på stötar som hopp och löpning. Jag är väldigt försvagad i bäckenet och måste knipa på utav bara sjutton. Sjukt trist - men välbehövligt. Ni andra där ute, för guds skull, kniiiiip. Ni vill INTE få ha det som jag har, haha!
 
Fortsätter som de senaste dagarna och bjuder på frukostbild! Idag blev det rågbröd med två kokta ägg. Somsagt - jag ska inte bli matbloggare då mina bilder är sjukt oaptitliga haha! En banan och chokladsmoothie idag med, riktigt mums! Lunch blev det så fancy som fiskbullar ;)
 
 
 
Och så måste jag härmed erkänna att mitt mål att vara helt sockerfri fram till nästa helg har misslyckats! Jag har nu tjuvsmakat från systers godispåse och Jonas chipsskål. Bröööl så gott det var, inga megamängder tog jag som tur var. Nåja, jag klarade mig över en månad kalasbra och vet att jag kan komma tillbaka på banan bra igen! Nu ska jag äta min kvällskvarg och låtsas att det är en fet godispåse.. ;)
 

Ny frukost + träna överkropp

2013-09-13 16:56:14
1 kommentarer
Hej hallå fredag! En bra start på helgen med ett pass på gymmet, där jag idag tränade armar, bröst och rygg! Det riktigt skakade i hela armarna när jag var klar, orkade inte lyfta matkassarna efteråt när vi hade varit och handlat. Imorgon hoppas jag att få tid för att ta mig ner och träna ben på gymmet. Jag tog lite bilder på min överkropp där nere på gymmet som jag kan använda mig av framöver och jämföra resultat med sen. Några riktiga före-bilder på helkropp har jag inte lyckats få än. Illa, då jag vet att jag kommer uppskatta att ha bilder att jämföra med sen!
 
Jag testade en ny variant till frukosten imorse som jag tänkte dela med mig av. Jag gick ut i trädgården och plockade lite äpplen att använda mig utav. Jag skalade och klyftade upp 2 äpplen, som jag sedan stekte mjuka i en stekpanna tillsammans med 1 tsk kanel, 1 krm kardemumma (glömde skriva med det i bilden nedan!), 1 tsk stevia och 1 tsk honung. När klyftorna var mjuka så mixade jag dem tillsammans med 2 dl naturell yoghurt. Pudrade sedan över lite kanel på toppen, men slant dessvärre och det blev ett helt berg med kanel - vilket ni kan se på bilden. Jag ska då inte bli någon matbloggare, då mina bilder inte ser så aptitliga ut hahaha!
 
(+ 1 krm stött kardemumma som sagt!)
 

Testa nytt mellanmål

2013-09-12 16:34:00
0 kommentarer
Idag testade jag en ny form av smoothie, en variant som jag tror kan bli en favorit. Jag har ALDRIG testat ha kakao i mina smoothies, men idag tänkte jag ge det ett försök och jippi - det var ju supergott! Det här kan absolut bli ett substitut mot chokladkakor som annars kan locka på helgerna..
 
 
Jag mixar yoghurt, banan, kakao och stevia slätt med hjälp av stavmixer och toppade med frysta hallon. Färska hallon är nog snäppet godare ;). För att göra det mer proteinrikt tänker jag nog tillsätta lite kvarg eller äggvita nästa gång. Det här var iallafall supergott! Det smakade milt av choklad och banan. Andra varianter på smoothies jag ska testa framöver är med kanel och med ingefära. Om jag lyckas få ihop något gott så kommer det nog recept då med!
 
 
 

Plankan

2013-09-12 12:05:33
0 kommentarer
Det går framåt!
 
Vad jag älskar att se förbättringar och att träningen ger resultat. Jag började med lätt träning ganska tidigt efter förlossningen. Har följt Olgas träningsupplägg för nyförlösta. Det är träning från grunden där du ska få tillbaka styrkan i bl a bålen igen. Det är lätta övningar till en början då du tex bara ska sitta och hålla in magen för att försöka hitta de rätta musklerna. Efter ett tag började jag sen med planka på knä, då orkade jag knappt ens 15 sekunder.. För ett år sedan klarade jag av att stå planka på tå i över två minuter, så en graviditet har verkligen försvagat min kropp. Men sen har jag kört plankan i princip dagligen och tada - nu står jag plankan igen på tå! Och idag klarade jag det i 1½ minut! Jippi!! Jag blir så glad när jag ser att det blir framsteg. För nu har jag hittat en bra balans i träningen och maten, men det går långsamt med viktnedgången. Jag har inte tappat något mer i vikt, men när jag märker andra framgångar som att jag orkar powerwalka samma sträcka som tidigare fast snabbare tid, eller stå plankan i längre tid, eller när jag klarar av fler benböj så glädjer det mig mycker mer än minus på vågen. Det betyder att träningen ger resultat och att kroppen blir starkare!

Återbesök!

2013-09-11 08:24:00
0 kommentarer
Igår var jag på mitt återbesök hos barnmorskan. Jag kommer sakna att gå till henne, för hon var så duktig, snäll och bra. Mitt blodtryck var bra och jag känner mig glad såhär 2 månader efter förlossning. Ingen förlossningsdepression här inte!
 
Jag har tidigare varit uppe på MVC för en kontroll då jag inte är helt hundra i de nedre regionerna, så det blev ett till besök igår för att prata om hur det läkt. Barnmorskan tyckte att för att påskynda läkningen av bäckenbotten så ska jag avvakta ett tag till med hopp och löpning, så jag fortsätter med mina raska promenader och styrketräning. Jag skulle gärna vilja ha en crosstrainer hemma för att träna upp flåset med utan att slippa de hårda stötarna man får i löpningen. Nåja, det blir hårdträning som vanligt med knipet. Hela bäckenet är försvagat och jag känner mig som en gammal tant! ;)
 
Jag fick ett par mini-piller som jag ska testa, får se hur kroppen reagerar mot dem. Någon typ av preventivmedel måste vi ju ha, då jag är helt emot ett till barn. Är så nöjd med de två vi har ♥

Ny vecka!

2013-09-09 22:01:15
0 kommentarer
Idag har jag haft noll med energi och motivation. Tänkte spendera hela kvällen i soffan, men bet ihop och drog på mig träningsskorna iallafall! Väl ute var jag så nöjd att jag tog mig ut, det var så skönt att avsluta dagen ute på grusvarvet med musik dunkandes i öronen. Det blir min lilla egentid, på dagarna är det full fokus på småkillarna och att vara mamma, men när jag väl får träna så vill jag göra det själv och lägga full fokus på att göra mitt bästa.
 
Idag blev det somsagt ett varv på grusvägen, en rask promenad. Jag ska till barnmorskan imorgon på mitt återbesök efter förlossningen, det får avgöra lite hur jag ska lägga upp min träning framöver. Jag känner mig otroligt pigg i kroppen, men jag törs inte gå för hårt fram heller så det skiter sig i slutändan.
 
Så, håll en extra tumme imorgon för mig!

Träning v 36

2013-09-09 21:49:00
0 kommentarer
 

En månad har nu gått

2013-09-04 08:07:00
0 kommentarer
4e september!
En månad med bra motion, inga sötsaker och hälsosam kost. Det här har gått bättre än fitnessfighten! Jag har sjukt bra motivation denna gång och vill inget hellre än att komma i mina gamla kläder, se bra ut i spegeln och vara stark i kroppen.
 
 
 
Jag har nu tappat
 
Runt buken: -7cm
Runt magen över naveln: -4cm
Runt rumpan: -4cm
Runt låret: -3cm
Runt överarmen: -3cm
 
Den här kommande månaden hoppas jag på att få godkänt av barnmorskan för lite mer träning (för ni ska veta att även om det ser ut som om jag tränar ofta så är det LUGN träning som är skonsam för min kropp!) och kanskekanske min första löptur på 10 månader?? Jag längtar så jag nästan spricker till jag får snöra på mig löparskorna och lunka ut för att låta benen sprätta iväg!

Frukost och mellis

2013-09-03 17:11:00
0 kommentarer
 
 
Min favoritfrukost alla gånger: Kvarg, blandat med varma bär och en skvätt funlight (gärna den sötad med stevia) och sen rör jag omkring allt i en salig röra. Till det brukar jag ha en massa nötter och frön, men det går lika bra att äta som det är utan nötterna.
 
Jag gjorde en egen granola häromdagen som jag har en hel hög med i kvargen. Så gott!
 
Hackade hasselnötter och valnötter, linfrön, havregryn, solrosfrön, kokosflakes, pumpakärnor, mosad banan, honung och vaniljpulver omrört, sedan utlagt på plåt in i ugnen 175g ca 15 min.
 
 
Min syster frågade mig hur jag klarade mig om helgerna nu när jag är utan socker, då jag annars är värsta sockerjunkien som finns och alltid varit. Helgerna är förknippade med godis, läsk och flottig mat. Nu ingetdera! Om jag varit sugen på något på kvällen har jag ofta tagit det här ovan, en rejäl klick kvarg med varma bär, funlight, vaniljpulver ibland och sen min granola. Det funkar finfint för mig!

Invägning v 35

2013-09-02 16:53:56
0 kommentarer
Jag får nog börja räkna decimaler så man märker av viktnedgången mera ;). Förra veckan när jag tjuvvägde mig vägde jag 80.0, tänkte först "neeej jag har inte tappat något i veckan!", men med tanke på att jag låg på exakt 80,6 på förra veckans invägning så hade jag ju faktiskt tappat 0,6 kg! Och nu när jag vägde mig sist på vägningsdagen så låg jag på 79.6. Tada - äntligen sjuan först på vågen! Efterlängtat! Jag vill ALDRIG mer i hela mitt liv upp till 8-nånting igen! Och absolut inte 9-nånting som jag låg på i juli, haha!
 
 

Träning v35

2013-09-01 16:36:00
0 kommentarer
Förra veckans träning
 
Mån: VILA
Tis: Gympa
Ons: VILA
Tors: Gymmet
Fre: PW
Lör: Gymmet
Sön: Tabatapass