Promenad med barnvagnen

2013-10-28 13:25:00
0 kommentarer
I onsdags skulle Jonas vara kvar länge på jobbet och jag visste inte om jag skulle få tid att sticka till gymmet, så jag valde en promenadrunda efter dagislämning med Theodor i barnvagnen. Edvin var en sån bebis som alltid sov så fort han låg i vagnen, medan Theodor är lite bökigare och inte vill hamna till ro där i. Men onsdagsrundan gick hur bra som helst, jag fick stanna en gång för att stoppa i nappen, annars traskade jag bara på och utökade vanliga promenadrundan med två kilometer extra. En timma tog det exakt, när jag sedan gick samma runda i lördags utan vagnen gick det 8 minuter snabbare. En runda jag helt klart tänker köra repris på!
 
 
 

Veckans utmaning

2013-10-27 19:41:23
0 kommentarer
Jag tänker börja med en ny utmaning varje kväll från och med imorgon. Hela nästa vecka tänkte jag köra plankan 2 minuter varje kväll. Jag vet att jag inte kommer orka så länge i sträck till en början, utan kommer nog dela upp det 1min*2 tills jag orkar 2 minuter i sträck. Sen nästa vecka tänkte jag hoppa på en ny utmaning att arbeta med dagligen veckan ut.
 
Jag har nu ställt in påminnelse på telefonen för att hjälpa mig minnas övningen varje dag, för med den här amningshjärnan kommer jag aldrig minnas på egen hand ;)

Fyra minuters plåga

2013-10-27 13:32:54
0 kommentarer
Torsdagarna kör jag veckans jobbigaste pass, Monas tuffa fyspass här i Ärlas gympasal. Man kör stationer intensivt i 40 minuter, när man är klar så vill man bara dö. Men i torsdags efter sista stationen och man andas ut och tror man är klar, så överraskar Mona med en sista övning som var reeeen skääär plåååga. Vi alla tilldelas en varsin skivstång på axlarna, så sätts den här låten på som var fyra minuter lång. Varje gång de säger Green Sally upp så ställer man sig upp, varje gång de säger Green Sally down går man ner i knäböj med stången på axlarna. Så fortsätter man hela låten (då de tjatar hela låten Green sally up, green sally down osv). Så står man nere i knäböj hela tiden fram tills de säger Green sally up igen. Testa den ni med, den går absolut att köra hemma själva också! De berättade att den går att köra lika bra till armhävningar, upp och ner i takt till musiken. Lova att ni testar det ;)
 
 
Efter den låten kan jag säga att benen brann upp och man var helt mör! Sån jäkla skön känsla att känna av fläsket brännas ;)

Veckans träning

2013-10-27 13:21:35
0 kommentarer
Nu så! Såhär ska det se ut!
 
Varierande träning som är skön för kroppen! Måndagen, tungt gympass med maskiner för att sedan köra gympass på tisdagen igen då det är fria vikter tillsammans med Kim. Veckans jobbigaste pass är torsdagarna, det är verkligen hatkärlek till de passen!
 
Ikväll blir det ett hederligt gympapass, hoppas att hoppen ska fungera bra så inte hela muffen ramlar ur ;)

Första passet på 12 dagar

2013-10-21 20:14:49
0 kommentarer
Inte ett träningspass på hela förra veckan och vågen visar pluss, ganska förståeligt kan jag påstå! Det var grymt skönt att vara nere på gymmet idag igen, körde igenom hela kroppen ganska lugnt till en början men kunde öka på vikterna lite på seten. Min syster delade med sig av en celsius innan träningen och jädrar vad jag kände av den under passet. Lite läskig känsla, men nog tycker jag att den gav resultat. Inget jag vågar dricka mycket av under amningen, ska jag fortsätta dricka sådant så får det bli när amningen är avklarad. Men jag tycker att träningen fungerat ganska bra hittills utan den så det gör det nog i fortsättningen också ;)
 

Imorgon blir det ett efterlängtat och roligt pass med fria vikter tillsammans med Kim och våra småbarn. De har varit ganska nöjda i bilstolarna tidigare, hoppas de är det imorgon med ;)

Färgglatt ska det vara!

2013-10-18 17:00:35
0 kommentarer
 
 
Vad har vi här då?
 
Jo! Lite förnyelse i träningsgarderoben kan jag berätta för er! Inte en dag för sent :) Åh, ett gäng nya linnen och två nya tights finns nu i samlingen. Ett av tightsen är ett par fodrade vintertights, sååå sköna och fasen vad jag längtar efter att få springa igen!!
 
Ett gäng nya linnen
 
 
Och en långärmad tröja som var present från syster. Här är de fodrade tightsen på. Putsa spegeln ser jag nu att man borde göra ;)
Det HÄR är motiverande om något! Att få nya kläder att träna i gör mig såå träningssugen och jag vill så gärna träna! Jag har inte tränat på nio dagar, samt under de dagarna har jag ätit SKIT, så det känns i kroppen! Åh åh åh vad det ska bli skönt att få sätta fart på fläsket igen! Mot målvikten och nya personbästa i styrkan!

Att inte våga träna

2013-10-16 11:40:11
0 kommentarer
Jag är så bitter och det riktigt kliar inombords! Nu har jag inte tränat på prick en vecka och jag blir så frustrerad att inte de sista bakterierna vill ge sig iväg. Jag är hur pigg som helst i övriga kroppen, känner inte av något alls där. Det enda är den förbaskade jävla halsmandeln som är svullen, röd och gör ont när man sväljer. Och bara ena halsmandeln dessutom, inget annat alls i resten av halsen eller svalget. Kan man träna fast man har ont i halsmandeln? De hittade bara ett virus i halsen när de tog prover, så det var ingen halsfluss som tur var.
 
Jag dricker mängder med varmt te, äter honung, suger på strepsils och dricker iskallt vatten. Vad kan man göra mer för halsens skull? Finns det något magiskt för att bättra på det snabbare? För fy sjutton vad jag vill träna!
 
Och så dum som jag är, så när inte jag tränar så är jag lika dålig på att äta bra mat. Småäter hela tiden här hemma nu och lensar ut allt jag kan hitta. Dålig ekvation det där, med noll träning och dålig mat ;). Vågen visar +1 kg, så skärpning på det!

Förra veckan

2013-10-14 09:19:46
0 kommentarer
 
 
Ja ni, jag gick all in med träningen i början av veckan, men det sket sig när sjukdomen kom. Jag är pigg i kroppen nu, förutom det sabla halsonda som inte vill ge med sig. Det blir bara värre och jag sväljer fasen rakblad känns det som. Misstänker halsfluss och har därför en telefontid hos vårdcentralen idag. Hoppas att det inte är halsfluss, men är det det så vill jag att det upptäcks snabbt så man kan friska på sig snabbt och komma tillbaks på banan igen. Just nu är det fortsatt träningsuppehåll tills halsen är helt okej igen.

Veckans invägning

2013-10-11 11:45:19
0 kommentarer
Startvikt: 98 kg
Dagens vikt: 76,2 kg
Total viktnedgång: 21.8 kg
Antal kilon kvar till inskrivningsvikten (73 kg): 3.2 kg
Antal kilon kvar till målvikten (65 kg): 11.2 kg 

-0.8 kg på en vecka. Godkänt! Har legat sjuk sedan i onsdags men börjar äntligen komma på fötter igen. Har dessvärre valt att pausa träningen några dagar för att bli helt frisk innan jag drar igång igen! Ska fira min födelsedag i helgen och kommer därför välja att fika med sötsaker. Längtar till att både få baka och smaka :)

Vraket om mornarna

2013-10-09 08:31:05
0 kommentarer
God morgon! De senaste tre veckorna har jag knappt fått sova, Theodor är så gnällig numer på nattetid så om mornarna är jag helt lost. Har fått pina i mig kaffe, när det är det värsta jag vet. Fick tipset av min kära vän att blanda ut det med massa mjölk och skummad mjölk. Om det blir mindre vidrigt för det vet jag inte ;) 


Denna morgon blev det kvarg blandad med min hemmagjorda äppelmos (sockerfri!) och linfrön för att få fart på maskineriet. Trög mage är inte roligt ;) 

Idag blir det veckans tredje gympass, hoppas kaffet kickar in och sättet igång kroppen snart! Men först BVC för att se hur mycket Theodor växt, min stora bebis!

Mätning

2013-10-07 08:19:23
0 kommentarer
Jag har ju mätning en gång i månaden, denna gång var det andra gången måttbandet fick åka fram för att se resultaten.
 
Jag har nu tappat sedan förra mätningen
 
Runt buken: -1 cm (-8 cm sammanlagt)
Runt magen över naveln: -3 cm (-7 cm sammanlagt)
Runt rumpan: -3 cm (-7 cm sammanlagt)
Runt låret: -1 cm (-4 cm sammanlagt)
Runt överarmen: -0 cm (-3cm sammanlagt)
 
Nåja, några centimeter borta iallafall ;)

Förra veckans träning

2013-10-07 07:49:27
0 kommentarer
 
 
Tycker att det varit en ganska lugn vecka med träning, men denna vecka är jag mer taggad då jag slarvat som sjutton i helgen och vill komma tillbaka på banan igen!
 
Ikväll blir det gymmet, likaså på tisdag. Försöker satsa på 1-2 vilodagar i veckan, tycker det har fungerat bra för mig. Just nu satsar jag också på att få SOVA ordentligt för en gångs skull, min kropp behöver det!
 

Gårdagens mördarpass

2013-10-04 06:35:00
0 kommentarer
Torsdagsträningen har jag en liten hat-kärlek till. Det är ett sånt jobbigt pass att man i slutet bara vill kräkas av trötthet! Såhär såg gårdagens pass ut:
 
Uppvärmning 5 min
Löpning
Armhävningar
Benböj
 
 
Station 1:
45 sek Utfallsgång med 5 kg vikt bärandes över huvudet
15 sek vila
45 sek jägarvila
15 sek vila
45 sek skivstångslyft över huvudet
15 sek vila
45 sek upphopp
15 sek vila
45 sek ståendes på alla fyra med vikten på händerna och sedan dra knäna upp mot midjan
15 sek vila
 
allt ovan kör man 2 varv
 
Station 2:
45 sek upphopp på stepupbräda
15 sek vila
45 sek planka
15 sek vila
45 sek rygglyft
15 sek vila
45 sek utfallsgång på stället
15 sek vila
45 sek häva upp sin kroppsvikt med hjälp av redskapsringar
15 sek vila
 
allt ovan kör man 2 varv
 
Station 3:
45 sek springa på tjock matta
15 sek vila
45 sek sving med kettlebell
15 sek vila
45 sek rotera sittandes med medecinboll
15 sek vila
45 sek knäböj med skivstång
15 sek vila
45 sek hantellyft
15 sek vila
 
allt ovan kör man 2 varv
 
Station 4:
45 sek upphopp med redskapsringar
15 sek vila
45 sek fällkniven på pilatesboll
15 sek vila
45 sek situps på pilatesboll
15 sek vila
45 sek armhävningar
15 sek vila
45 sek höftlyft
15 sek vila
 
allt ovan kör man 2 varv
 
Så sammalagt blir det 10 min på varje station och hela träningspasset blir då 40 minuter. Det är SÅÅ jobbigt men så kul! Igår körde jag och Karolin på samma station och peppade varandra under passets gång. Jag märkte att jag inte hade lika mycket energi som jag annars brukar ha, tack vare att sömnen har varit obefintlig den här veckan då Theodor är förkyld och inte vill sova på natten.
 
Jag har konstigt nog ingen träningsvärk idag, så det är bara att ladda om inför dagens pass! Jag ska nu äta frukost och sen bege mig ner till ASK för ett redigt gympass!

Veckans invägning

2013-10-04 06:16:00
0 kommentarer
 
Startvikt: 98 kg
Dagens vikt: 77kg
Total viktnedgång: 21 kg
Antal kilon kvar till inskrivningsvikt (73 kg): 4 kg
Antal kilon kvar till målvikt (65 kg): 12 kg
 
Jippi! Jag har tappat 1,2 kg sedan förra veckan! Jag har ju satt som mål att gå ner till min inskrivningsvikt fram till jul, dvs 73 kg och just nu känns det som om det målet faktiskt kan nås!

Tips!

2013-10-03 08:08:00
1 kommentarer
Igår när jag var in till Lidl för att handla kvarg (den absolut bästa och godaste kvargen finns hos dem!) så såg jag att de sålde massor av funktionsplagg. Jonas var ute efter en långärmad funktionströja att ha under sin jacka när han cyklar, så vi köpte en tröja till honom på prov för att se om de var något att ha. En snygg, värmande tröja för endast 89:-!! Han premiäranvände den igår kväll på sin cykeltur och den blev helt klart godkänd. Så jag sprider tipset vidare om det är någon av er som vill ha en extratröja till träningen i det kyliga vädret.
 
 
Det fanns fler färger att välja på i affären
 

Träningsmusik

2013-10-03 07:23:00
1 kommentarer
Det är ju ingen överraskning att med rätt musik så går träningen mycket lättare. Min musiksmak varierar väldigt mycket men till träning har jag märkt att olika livesets är det som fungerar bäst. När jag och Jonas först träffades så hatade jag hardstyle och tyckte det var damp-musik som bara stressade mig. Kan säga att efter snart 7 år tillsammans har man vant sig och jag själv tycker det är så skönt att lyssna på och särskilt till träning. Jag klarar inte av för mesig musik till träning, då tappar jag lusten helt och gör ingenting istället.
 
Tänkte därför tipsa min lilla tappra skara som tittar in här om min träningsmusik.
Gå in på soundcloud (de har även en app), sök därefter på Q-dance. Där har ni MASSOR av hardstyle att välja på! Mina favoriter är antingen Stephanie´s pink beats eller Kutski. Det är låtar som är närmre timmen långa, jätteskönt att ha det i öronen då de är ungefär lika långa som ett träningspass.

Gympremiär

2013-10-02 20:50:06
0 kommentarer
Igår var jag ner till gymmet tillsammans med Theodor, första gången han var med ner dit. Jag hade sällskap dit av Kim och hennes dotter Tintin. Theodor var riktigt nöjd under besöket, det var först under nedvarvningen han tröttnade och började gnälla. Lilla Tintin var lite tröttare så henne fick vi växla med i famnarna mellan repsen. Det fungerade hur bra som helst med det! Kim hade satt ihop ett pass med fria vikter, något jag inte brukar köra. Superkul var det och jag hade träningsvärk i baksida lår idag. Hon visade mig hur man gjorde frivändning, något jag tycker ser superkul ut, men OJ vad mycket teknik det var! Jag hade jättesvårt att förstå mig på tekniken! Får testa med bara en enkel pinne först här hemma för att få in tekniken. Det såg superkul ut och jag har sedan förra sommaren velat lära mig mer träning med fria vikter, men inte fått möjlighet att träna med en instruktör som kan visa.
 
 

Färgglatt i träningsgarderoben

2013-10-02 14:40:55
0 kommentarer
Jag är väldigt tråkig med färger i min vanliga garderob, medan jag tycker att träningskläderna ska vara desto färggrannare! Jag behöver verkligen utöka i träningsgarderoben och har suttit och klickat runt för att se vad som finns.
Färggranna överdelar, älskar den långärmade tröjan som mer än gärna får flytta in i min garderob. Allt ovan finns på Stadium.
 
 
Och de här träningstighten är sådär fulsnygga, blev kär i dem första gången jag såg sem. De är från Kappahl, som har ett fint sortiment av träningskläder!
 
 
De här fyra plaggen nedan från HM kommer jag garanerat ta en närmre titt på när jag åker in till stan nästa gång. Ser skitsnyggt ut!
 
 
 
 
 
 

Förra veckans träning

2013-10-02 11:17:30
0 kommentarer
 
 
 
Ni ska veta hur glad jag är som får till tiden till träning! Det blir lite pusslande för att få vardagen att rulla på, men det är det värt! Det är mycket som prioriteras bort, tex så blir inläggen i bloggarna lite sporadiska, för tyvärr är bloggen det som hamnar långt ner på "att-göra-listorna".
 
Denna vecka känner jag mig väldigt trött och matt i kroppen, vet inte om jag har en förkylning som ligger och pyr. Avvaktar därför lite och kör lugn träning denna vecka.