Fitnessfighten klar

2012-07-31 22:10:07
2 kommentarer
Kostupplägg:
- Äta max 1500 kcal per dag
- Äta var tredje timma
- Utesluta all form av sötsaker, sötningsmedel, onyttig mat
- Inta mycket protein i kosten, tex i form av ägg, keso, kvarg
 
Träningsupplägg:
- Utföra 9*2 st styrkeövningar per dag
- Köra minst 20 min Cardio per dag
- Tränar man dubbelt en dag får man lägga till 300 kcal i kosten den dagen
 
 
Nu har en månad gått och jag ska försöka sammanfatta hur Fitnessfighten har fungerat för mig. Jag gick ut hårt och var otroligt motiverad. Kastade alla former av sötsaker jag hade hemma, tackade enkelt nej till godsaker och hade siktet inställt på att klara detta felfritt. Sötsuget kom i vågor hos mig, de fem första dagarna var katastrofala. Med ett katastrofalt sockerberoende i bagaget så trodde jag inget annat, jag visste sedan start att det skulle vara tufft. Jag tror inte att någon i min närhet vet hur pass illa mitt sockerberoende faktiskt var/(är). Jag åt sötsaker dagligen. Om helgerna var det sjuka mängder. Stannade man förbi affären innan man hämtade på dagis så slank det inte helt oväntat ner några chokladbitar i kundvagnen, smög sig hungern på hemma lensade jag ur fikabröd vi hade ur frysen. Jag drack saft och läsk ofta, åt mycket fett & kolhydrater till maten.
 
Det jobbigaste har helt klart varit helgerna, då vi har inrutade rutiner här hemma med fredag-lördag-söndagsmys. Hela mitt och Jonas förhållande har väl i princip bara varit ett långt mys, då vi älskar filmkvällar och de har jag förknippat med sötsaker och kramar. Det var fruktansvärt svårt att stå emot allt sött om kvällarna när sötsuget smög sig på, men då gällde det att hitta andra substitut för stunden. Frukt, stora glas med citronvatten, keso eller annat smått.
 
Maten har gått riktigt bra. Jag gillar verkligen upplägget att äta var tredje timma, men i små mängder. Man är hungrig i början av tiden, då man äter mindre portioner än vad man (läs: jag) är van vid. Men ju längre tiden gick så lärde sig kroppen att klara sig på mindre portioner, då man äter så ofta så blir man tillslut mätt på det mindre. Och tokmätt har jag inte blivit heller nu för tiden, då jag ofta överåt innan - åt och åt och åt bara för att det var gott och det tog aldrig stopp. Man får ett upplägg över hur många gram du ska äta över allting, jag följde det och väntade sedan in lite efter jag hade ätit och märkte att mättnaden kom efter ett tag, något jag inte tänkt på förut. Då har jag bara fortsatt äta tills det tar tvärstopp och man knappt kan röra på sig. I och med detta så har svullnaden kring magen efter måltider och om kvällarna inte alls varit lika märkbar, det har minskat massor.
 
Efter två veckor så började det hela rulla på riktigt bra. Alla tankar kring socker började trappas ner, mycket jag förknippar med söta saker, fika osv ställde jag om i huvudet (träffa vänner på stan behöver tex inte alltid betyda sött fikabröd). Maten gick fint även det med efter dessa veckor, mitt hat för keso var i princip bortblåst då jag hittade favoriter att blanda ihop keson med. Nu för tiden så står det jämt en stor burk med keso i kylskåpet. Jag drog ner på kolhydraterna en hel del och la till mer grönsaker till middagarna. Såser till maten fixades lätt med minikvarg, en massa härliga och goda såser kan göras utav kvargen.
 
Träningen har varit riktigt jobbig stundstals, då man faktiskt ska ta sig ut dagligen. Ingen vila, utan fullt ut varje dag. Visserligen tar det bara ca 1 timma om dagen, men det var segt många gånger att komma iväg. När man väl var ute och rörde på sig så var det där jobbiga bortblåst, då det bara var skönt. Under sin profil på World of Shapes hemsida fanns sitt dagliga träningspass uppe, där det kommer upp nya pass varje dag. Enkla, lätta och klara instruktioner på hur allt ska göras och eftersom de byts ut allt eftersom så hinner man inte tröttna på passen heller. Jag har däremot lagt in en högre växel och kört längre konditionspass varje dag och även utökat med flera styrkepass på gymmet i veckan. De vanliga styrkeövningarna körde jag annars hemma. De är anpassade att köra både hemifrån och på gym.
 
För min del har Fitnessfighten gått bättre än förväntat. Jag trodde aldrig att jag skulle klara mig såhär länge utan sötsaker, men nu har jag bevisat för mig att jag faktiskt kan om jag vill. Fitnessfighten gav mig en spark i arslet att ta tag i det som jag borde ha gjort för länge sedan! På deras hemsida (worldofshape.se) så har de MASSOR med inspirationsbilder på andra tävlande som kört Fitnessfighten, och när man väl tappat motivationen (vilket jag lovar att man gör vissa dagar!) så räckte det för mig att klicka in där, titta på bilderna och se all förändring och känna att "fan, kan de så ska fasikens jag också kunna!". För min del hjälpte det mig att få tillbaka motivationen många gånger.
 
Efter en månads kämpande så känner man såhär efter en månad att, fan vad bra jag är, tänk att jag klarade det. I efterhand så tycker jag att det var nog inte så jobbigt ändå, det var hanterbart. Klarar jag det - ja då klarar fasikens alla det.

Fyfan vad härligt!

2012-07-30 20:24:00
0 kommentarer

Eget träningspass:

Promenad till Åsborgen
Springa uppför branta backen i 2,5 km spåret, jogga lätt nedför
1*3 min planka
10*3 st armhävningar
10*3 knäböj
Springa uppför branta backen, jogga lätt nedför
20 utfallssteg
10 "spindelmannensteg"
20 upphopp
Springa uppför branta backen
10*3 Dips
10*3 rygglyft
10*3 situps
Promenad hem igen

 

Den branta backen vid Åsborgen

Outi laddar inför passet!


Morgonstund

2012-07-30 20:22:00
0 kommentarer
Har precis ätit frukost och känner att det blev väldigt mycket av den varan idag. Gjorde en creme av lättkvarg, banan, hallon, jordgubbar, blåbär, vaniljpulver i mixern. Åt det sedan som en yoghurt med lite bran flakes. Två kokta äggvitor på finncrisp. Herregud så mätt jag är nu! Kroppen är helt slut och mör efter crossfitpasset från igår. Antar att lite näringsrik frukost hjälper kroppen på traven att återhämta sig!

Dag 30

2012-07-30 18:24:00
0 kommentarer
Imorgon är det sista dagen av Fitnessfighten, då jag kommer göra en sammanfattning på månaden och därefter kommer en ny utmaning i mitt liv börja. Hur ska jag klara det för resten av året? Jag är otroligt taggad efter den här månaden och vill nu att det ska fungera lika bra när arbetslivet börjar igen. Rent matmässigt så tror jag att det kommer att gå riktigt bra med maten, men att hinna/orka träna efter arbetstid kommer bli en riktig utmaning!
 
När väl jobbet börjar efter semestern får jag planera in maten såhär:
 
5.45 Klockan ringer och jag får i mig en lättare frukost
09.00 Första rasten på jobbet, får äta en mellis av typ keso, ägg eller liknande.
11.15 Andra rasten, Lunchdags
13.30 Tredje rasten, Mellanmål
17.00 Middag med familjen
20.00-21.00 - Kvällsmål
 
Jag blev väldigt inspirerad av CrossFit-passet igår och snappade upp en del övningar som jag tänker ta med mig hem. Jag tänker sätta upp egna pass hemma att köra på och försöka hinna på kvällarna efter jobbet. Klart som sjutton att det här kommer att gå bra!

Dag 29

2012-07-29 20:22:00
0 kommentarer
Träning: 1 h CrossFit
Mat: Frukost - Kesoplättar med vaniljkvarg, skivad banan, blåbär. Kokade äggvitor på grov smörgås.
Mellis innan träning: Proteinshake Whey-80
Lättare lunch efter träning: Gainer Pro. Makrill i tomatsås blandat med lättkvarg, på finncrisp.

Rättvist måttband

2012-07-29 20:21:00
0 kommentarer

-10 cm!


Dessa plättar alltså..!

2012-07-29 20:21:00
0 kommentarer

Älskar kesoplättarna jag skrivit ut tidigare, tillbehören kan man variera i all oändlighet! Har en klick minikeso för extra proteiner, massa färska blåbär, skivad banan, skivad nektarin och sen en kopp te till det. Helt klart min nya favoritfrukost!

 

 


Träningen för vecka 30

2012-07-29 20:20:00
0 kommentarer

En före-bild, bild nummer ett.

2012-07-27 20:19:00
0 kommentarer
 
Jag har precis bara börjat med styrketräningen men märker en sån enorm skillnad i kroppen! Musklerna börjar synas litegrann, vilket bara pushar mig att fortsätt. Bilden över får bli en före-bild för styrketräningen, något att jämföra med om några månader. Kanske ta en bild i månaden och jämföra med? Så säger vi, en bild i månaden och det här är den första.

Träningsplanering

2012-07-27 20:19:00
0 kommentarer
lör - asfalt morgon + kväll
sön - crossfit
mån - prom 9 km + ask på kvällen
tis - springa skogen (öppen för andra förslag)
ons - springa asfalt morgon
tors- friskisgympa kl 19
fre - VILA
lör - Eskilstuna loppet

Resultat vägning 26 juli

2012-07-26 20:18:00
0 kommentarer
Vikt: 72,1 kg
 
BMI 24,9
 
varav 5 kg skelett
35,2% muskler
51,6% vatten
29,3% fett
 
Jag vet inte hur vågen räknar, men nu får jag följa den och se vad det blir för resultat framöver. Heja heja!

Morgondagen

2012-07-26 20:18:00
0 kommentarer
Fredagens träning:
 
PW 2,5 km i skogen
Backträning vilstabacken upp & ner
Plankan ute i gräset
 
Styrkeövningar hemma

Stort paket

2012-07-26 20:17:00
0 kommentarer
 
Nu är det här!
 
Påsarna var enormt mycket större än vad jag trodde, det kommer att ta evigheter att ta slut på de här skulle jag kunna tro! Jag är enormt taggad inför all kommande styrketräning. Nu inser jag att det kan komma att ta mycket längre tid än vad jag föreställt mig med viktnedgången, då jag kommer vilja öka styrketräningen och därmed öka muskelmassan i kroppen. Men den nya vågen visar om jag ökat i muskelmassa, så det känns bra att kunna se om jag ökat i muskler, när det kanske inte visar minus på vågen.
 
Tänka sig att jag, gymhataren #1, skulle bli så frälst i styrketräning. Det tror jag mest beror på att jag ser sån skillnad i kroppen nu och ÄLSKAR mina nya muskler! Fuck om det är manligt, det är oerhört snyggt att se stark ut!

Tidig morgon

2012-07-26 20:16:00
0 kommentarer
Klockan 6: PW 9 km Klockan 9: Köra skiten ur sig på gymmet Dagen kan ju inte börja bättre! En ordentlig smoothie till frukost för att ladda kroppen med nyttigheter. Lättkesella, hallon, jordgubbar, äggvita, vaniljpulver, fiberhavregryn. Yum yum!

Dubbelpass

2012-07-25 20:15:00
0 kommentarer
Igår var det Kolmården hela dagen, så det blev ingen träning då. Men det är bara bita ihop och ta dubbelt idag! Löptur på morgonen - personbästa!
 
4,3 km långt
24,29 min
Avg 5,44 min/km
 
Stekhett och dösvettigt, jag tänkte stanna och gå flera gånger, men jag kände att jag hade en jäkligt bra fart och att jag nog skulle kunna bättra tiden. Och se, det gjorde jag! Men det var ren psykisk kamp! Nu under kvällen blev det promenad och dagens andra styrkepass. Kroppen är mör, skulle behöva äta mat, men dricker vatten istället. Känns dumt att äta nu när det närmar sig midnatt och snart är dags att vakna för att äta frukost.
 
Morgondagen:
PW innan frukost
Gymbesök för att kämpa arslet av sig
 
Idag köpte jag hem en ny mixer så jag ÄNTLIGEN kan äta mina smoothies igen. En ny, BRA, våg införskaffades också. Imorgon ska jag skriva ner sifforna för BMI, antal % kroppsfett, antal % muskler, antal % vatten i kroppen och hur många kilo skelett det finns i kroppen. Vikten vet jag fortfarande låg och puttrade över 70, hur svårt ska det vara att gå ner så man ser 6an först?? Bara att bita ihop - jag SKA se 6an först!

Vill så mycket

2012-07-25 20:15:00
0 kommentarer
Just nu är jag så bitter för att det inte händer mer i kroppen. Jag kör järnet och har inte fuskat något alls, men ligger fortfarande över 70 kg. Jag vet att muskler väger mer än fett, bla bla bla, men jag vill ha mer resultat! Åh, vad fånigt det ser ut när jag får ner tankarna i text såhär.
 
Idag fick jag hem en klänning jag tänkt ha på Sara & Niklas bröllop 1a september, men den är alledes för liten. Mina tankar: skicka tillbaka den eller hårdbanta så jag kommer i den?
Nej, jag tror inte jag vill hårdbanta men ändå bli besviken över resultatet, för jag vet att den klänningen är alledes för liten. Hade målet varit till jul - då hade jag kört. 1a september - går aldrig!
 
Men andra mål som ska motivera mig:
 
Väga 65 kg
Ha ett midjemått under 75 cm
Klara av att äta sötsaker högst 1 ggr/veckan

Satsar allt

2012-07-24 20:14:00
0 kommentarer
Nu jäklar, när motivationen är på topp, lusten är som högst, viljan är som bäst (ja ni förstår) - ja då ger jag fullt ut.
 
Nu har jag beställt hem Gainer Pro, Whey-80, Creatine Monohydrate och Protein 90.
           
           
           
     

Såhär skriver Gymgrossisten om setet jag köpt hem:

"Star Nutritions före och efter träningen paket är ett mycket prisvärt baspaket för killar och tjejer som tränar hårt. Paketet innehåller tre kvalitetsprodukter med väldokumenterat gynnande effekter för alla idrottare; proteinpulver för uppbyggnad, gainer för återhämtning och kreatin för ökad prestation."

 

 

Vem vet, en vacker dag kanske jag också sitter med de där musklerna, haha!

 

 

 

Jävligt inspirerande bilder från We♥it


Ny vecka

2012-07-23 20:13:00
0 kommentarer
Nu är vi inne på den fjärde veckan av fitnessfighten och helt ärligt. Jag trodde aldrig att jag skulle komma såhär långt, att jag skulle ha tjuvat på sockret för länge sedan. Men jag har klarat det. Helt otroligt! Det går bra och det är kul att se musklerna börjar träda fram på kroppen. Rent viktmässigt ligger jag och trampar över 70 fortfarande, den gränsen som är så svår för mig att komma över. Jag vill inget hellre än att se 6an först på vågen!!
 
Veckans träning:
 
Måndag - stenhårt träningspass på ASK
Tisdag - PW, hemmaträning
Onsdag - Löpning, hemmaträning
Torsdag - Backträning i Vilsta, hemmaträning
Fredag - PW, hemmaträning
Lördag - PW, hemmaträning
Söndag - Löpning, hemmaträning

Slut som artist

2012-07-22 20:12:00
0 kommentarer

Milen avklarad ute i skogen, har resten av dagen varit helt slut i kropp och knopp. Somnade jättesent, pga den jäkla celsius-drycken. Jag blev skitpigg av den, mådde illa, fick huvudvärk och skakade i hela kroppen av den. Tänker aldrig, ALDRIG, smaka den igen. Vidriga, läskiga dryck!

 

 


Träningspass dag 1

2012-07-21 20:12:00
0 kommentarer
Alla övningar man skulle göra dag 1. Det kommer en ny övning varje dag, då det byts ut övningar dagligen. Skitbra upplägg och man hinner inte tröttna på passen när det byts ut så ofta.
 

Celsius Vilda bär

2012-07-21 20:11:00
0 kommentarer
 
Testade den omtalade drycken Celsius, den sockerfria och vitaminberikade drycken som ska funka bra innan fyskisk aktivitet.
 
Ville bara meddela att smaken Vilda bär smakade skit. Fyfan, som att dricka skit i flytande form. Uäk!

Egengjorda kesoplättar

2012-07-19 20:10:00
0 kommentarer
Dagens frukost: Kesoplättar
 
Ca 100 g minikeso
2 äggvitor
100 g fiberhavregryn
30 g mosad banan
2 msk riven kokos
 
Mixa allt i en matberedare och stek sedan små plättar av detta. Jag fick ut 6 st plättar av dessa och åt 3 stycken till frukost med en liten klick minikeso, skivad banan och färska blåbär. Jättegott och mättande!
 

Motiverad, om något!

2012-07-19 20:09:00
0 kommentarer
-7 cm i midjan, efter 18 dagar. Jag är helt chockad, men så glad! Det här går riktigt bra, bara att kämpa på.

Dag 13

2012-07-13 20:08:00
0 kommentarer
Tretton dagar utan socker, det är rekord! Men det har varit tufft, jag har varit så jävla nära att falla för frestelser och bara släppt allt för att åka till konsum och köpa choklad. Maten går däremot bra, äter var tredje timma och är faktiskt mindre hungrig nu för tiden, trots minskade portioner.
 
Träningen går bra, vädret är inte på topp men jag är ute varje dag och antingen tar en PW eller springer. Ikväll blir det 5,7 km i skogen för att sedan avslutas med styrkepasset. Vi var på gymmet igår då jag körde igenom kroppen totalt. Älskar när det riktigt suger i hela kroppen av utmattning, då känns det att man har jobbat hårt.
 
Om de väl öppnar det där gymmet här ute i Ärla som det ryktas om så ska jag garanterat skaffa gymkort där! Jag är riktigt taggad att köra hårt nu även efter fitnessfighten!

Frestelser

2012-07-08 20:08:00
0 kommentarer
Jag blir helt galen hur många frestelser jag har fått utstå den här tiden, men jag har lyckats stå emot ALLA. Jag vill bara ge mig själv en sån stor klapp på axeln, för jag trodde ALDRIG att jag skulle klara det här! Tänka sig, hade jag inte börjat med det här så hade ja definitift valt att äta allt som jag har stått emot nu. Så mycket skit hade jag stoppat i mig då.
 
Söndag, förra veckan - stod emot efterrätten på resturang.
Söndag igen, förra veckan - Jonas tog hem godis till mig, som jag kastade istället för att äta upp
Måndag, förra veckan - tackade nej till en hel påse med mitt favoritgodis och gav bort det till lillebror
Måndag igen, förra veckan - tackade nej till fika på kafé
Måndag igen, förra veckan - åt inte upp hela Edvins våffla som han lämnade kvar efter sig på kafé
Tisdag - åt fruktsallad istället för sötbröd till fikat med vännen
Onsdag - stod emot glass på badstranden
Fredag - stod emot allt vad fredagsmys heter
Lördag - gick förbi stånd efter stånd på Power Meet med godis, brända mandlar, hamburgare, läsk, glass och köpte inget alls. Drack massa vatten och gav bort Edvins glassrester istället för att äta upp det.
Lördag - Stod ensam i ett rum med en stor skål med godis, tänkte att ingen skulle veta om jag tog en bit nu, men valde ändå att stå emot. Det trodde jag aldrig om mig!
Söndag - vrålhungrig på IKEA, stod och bara tittade på Jonas när han åt en fettdrypande, men ack så frestande korv. När han väl skulle gå och fylla på dricka så höll jag i hans korv och var bara såå sugen på att ta en bit. Men det räckte att bara titta på den, stod emot att smaka på den.
 
Herregud, det är frestelser överallt. Och jag har fallit för dem varenda gång tidigare, inser nu hur mycket jag tackat ja till innan och vräkt i mig trots att jag inte varit hungrig. Galet!

Söndagens matintag

2012-07-08 20:07:00
0 kommentarer
Frukost - fiberhavregrynsgröt+kanel, 2 äggvitor, liten smoothie gjord på minikesella och bär
Mellis - banan
Lunch - måltidsersättning (en bar), pga att vi var iväg hemifrån
Mellis - måltidsersättning (smoothie), pga att vi var iväg hemifrån
Middag - tacos
Kvällmellis - minikeso med lite fruktsallad, te

Mått 8/7

2012-07-08 20:06:00
0 kommentarer
Mage (precis över naveln) 88 cm
Lår (bredaste stället) 62 cm
Överarmen 32 cm
Rumpa 100 cm

Drömmål

2012-07-07 20:06:00
0 kommentarer
- Väga 65 kg
- Klara av att springa milen under 60 min
- Minska ner på sockret och äta det max en gång i veckan

Frukost

2012-07-06 20:05:00
0 kommentarer
Smoothie

Minikesella
2 äggvitor
Färska jordgubbar
Blåbär
Hallon
Frusen banan

Mixa ihop allt - namnam!

Snabb vägning

2012-07-05 20:04:00
0 kommentarer
Ställde mig på vågen imorse och blev hör och häpna otroligt överraskad. På de här få dagarna har jag tappat 3 (!!) (!!!!) kilo! Antingen åt jag så sjukt mycket skit innan att jag tappar så mycket för minskad mängd, eller det jag tippar på mest - att jag tappat något enormt mycket vätska i kroppen. Men 3 kilo! Det ska bli oerhört kul att se på söndag, på "en veckas-dagen" och se vad som skett under veckan. Hoppas på ännu mera ;)

Frukost

2012-07-05 20:03:00
0 kommentarer
Fiberhavregrynsgröt med lättmjölk, kanel, rivet äpple
Tunn knäckemacka med två äggvitor
Te

Dag 4

2012-07-04 20:03:00
0 kommentarer
Frukost: Minikeso, kanel, rivet äpple
Mellis: Minikeso, apelsin, ingefärste
Lunch: Fräsch bönsallad med grillad kyckling, jordgubbar, vatten
Mellis: Smoothie
Middag: Kokad riven blomkål, köttfärssås, rivna morötter, sallad, vatten
Kvällsmellanmål: Fruktsallad, lätt vaniljkesella, te
 
Kletig frukost - minikeso, kanel, rivet äpple

Mat dag 3

2012-07-03 20:01:00
0 kommentarer
Frukost - Lättyoghurt, müsli, två äggvitor, färskpressad juice
Mellis - Fruktsallad, kesella, vatten
Lunch - Lax, ris, vitlökssås på kesella, sallad, vatten
Mellis - Fruktsallad, kesella
Kvällsmat - Pasta, korvstroganoff, sallad

Dag 3 träning

2012-07-03 20:00:00
0 kommentarer
Idag blev det en hårdkörare på gymmet. Roddmaskin, en massa armar, axlar, rygg, mage och bröst övningar. Benen vilades idag då jag känner av i benhinnorna, men en promenad på 5 km gjordes under dagen iallafall.
 
Imorgon - PW 5 km, hemmaträning
Torsdag - Löpning, hemmaträning
Fredag - PW 5 km, hemmaträning
Lördag - Löpning, hemmaträning
Söndag - Löpning, hemmaträning

Avrundning dag 1

2012-07-01 20:59:00
0 kommentarer
Frukost 07.30 (redan skrivit inlägg om)
 
Mellis 10.30 - 100 g tonfisk i vatten, frukt
 
Lunch 13.30 - 125 g Laxfile, 75 g ris, 30 g dillcreme, sallad, 4 dl vatten
 
Middag 17.00 - Middag på resturang
 
Mellis 19.30 - Glass gjort på fryst kesella, lättyoghurt, björnbär, hallon, vispad äggvita
 
 
 
Det som inte följde kostschemat för dagen var middagen vi käkade ute idag. Min syster åker till USA imorgon och blir borta i över ett år, då denna avskedsmiddag var planerad sedan länge och jag lovat mig själv att äta min favoriträtt där. Det är det enda jag tänkt fuska på hela månaden, nu blir det all-in hela vägen!
 
Träningen är avklarad, 40 min rask powerwalk och 30 min styrka direkt efter det. Svettigt värre! Som straffrunda för middagen ute blir det 50 min löpning i skogen nu på kvällen.

Frukost dag 1

2012-07-01 19:59:00
0 kommentarer
 
En äggvita med 1 tsk dillcreme
Hallon&björnbärssmoothie (50 g banan, 40 g kvarg, 100 g hallon&björnbär, ½ dl vatten)
Fiberhavregrynsgröt, ½ dl minimjölk, en klick av smoothien på toppen. (40 g fiberhavregryn, 2 dl vatten)